Välkommen till Kokboksantikvariatet – på nätet och på Öland

Det kommer ut drygt en kokbok om dagen i Sverige. Men vart tar alla vägen? En del hamnar hos oss i Hagby. I vår kokboksbutik finns mer än fyra tusen gamla kokböcker.  Du hittar oss mitt på bygatan i Hagby, 3 km söder om Norra Möckleby, på östra Öland. Vi har alltid öppet om vi är hemma, tveka inte att ringa på om du inte ser till oss. Vill du vara säker så ring gärna först 070-534 55 19.

I vår kokboksbutik kan du bläddra i alla böcker som finns här i webbutiken – och några fler som inte hunnit ut på webben än. Och så kan du köpa våra syltar, marmelader, vår äppelmust eller någon av våra andra mathantverksprodukter. Vi har också ett äppelmusteri som du kan läsa mer om på hagbymusteri.se.

Vi har haft en massa olika yrken och sysselsättningar under våra liv. Två av de områden vi ständigt återvänt till är mat och media. Redan 1994 skrev Karin sin första kokbok, »Mat från Afrika« som var den första svenska kokboken med afrikanska recept. Erik gjorde layouten. Så har det fortsatt.

2003 flyttade vi till Öland och startade vandrarhem. Där hade vi dessutom matlagningskurser och gjorde kokboken »Mat från Öland«.

När vi sedan flyttade till Halmstad gjorde vi tillsammans med vår vän Agnes »Renässansmat – Recept och mathistoria från Vasaättens tid«. Vi har också flera gånger pratat om den och bjudit på smakprover.

När vi flyttade tillbaka till Öland tog vi oss för att göra en bok med klassiska julrecept, fast vi hoppade över kött och fisk, det blev »God grön jul – vegetariskt julbord«.

Karin & Erik