Välkommen till Kokboksantikvariatet – på nätet och på Öland

Det kommer ut drygt en kokbok om dagen i Sverige. Men vart tar alla vägen? En del hamnar hos oss. I vår kokboksbutik finns mer än fyra tusen gamla kokböcker.  Vi har ingen öppen butik, men vill du komma och titta så ring oss på 070-534 55 19.

Vi har haft en massa olika yrken och sysselsättningar under våra liv. Två av de områden vi ständigt återvänt till är mat och media. Redan 1994 skrev Karin sin första kokbok, »Mat från Afrika« som var den första svenska kokboken med afrikanska recept. Erik gjorde layouten. Så har det fortsatt.

2003 flyttade vi till Öland och startade vandrarhem. Där hade vi dessutom matlagningskurser och gjorde kokboken »Mat från Öland«.

När vi sedan flyttade till Halmstad gjorde vi tillsammans med vår vän Agnes »Renässansmat – Recept och mathistoria från Vasaättens tid«. Vi har också flera gånger pratat om den och bjudit på smakprover.

När vi flyttade tillbaka till Öland tog vi oss för att göra en bok med klassiska julrecept, fast vi hoppade över kött och fisk, det blev »God grön jul – vegetariskt julbord«.

Karin & Erik